top of page

Over mij

Mijn naam is Sam ter Veer. Videograaf, Crossmedia Specialist, Grafisch Vormgever en Desktop Publisher. Sinds het afronden van de middelbare school, heeft de media-industrie altijd al mijn interesse gehad. Ik startte bij een mbo studie op het ROC van Amsterdam. Dit was Desktop Publishing, een technisch vak. Hier begon mijn loopbaan.

 

Het dtp werk vond ik zeker leuk, maar hier haalde ik niet de uiterste voldoening uit. Desktop Publishing bleek technischer te zijn dan het leek en verloor zo ook mijn aandacht. Na het afronden van de studie, kreeg ik de mogelijkheid om door te stromen naar Grafisch Vormgeven binnen het mbo. Maar dit was een niveau hoger. Hier voelde ik mij al veel meer op mijn plek. Het bedenken van concepten en de uitwerking daarvan waren dan ook erg leuk om te doen. 

 

Toch ontbrak er iets, het extra creatieve gevoel waarvan je nachten wakker kan liggen. Tijdens de studie kwam ik in aanraking met het vak 'Media Wijsheid'. Dit was een audio-visueel vak waar er stagiaires van een filmbedrijf langskwamen om voor de groep te spreken. Deze lessen grepen direct mijn aandacht. Dit is wat ik wilde, audio-visueel denken. Druk opzoek naar een stage, bood ook dit bedrijf stageplekken aan. Namelijk bij (toen der tijd nog) IamTV, onderdeel van de Clipjesfabriek.

Met vrijwel geen kennis te hebben van video en audio, nam ik toch de stap om contact op te nemen. En wat bleek, ik was aangenomen na mijn eerste gesprek. Hier begon mijn avontuur als jonge filmmaker. Maar aan elke stage komt een einde. Ik moest weer terug naar school. Na het afstuderen heb ik altijd nog contact gehouden met de Clipjesfabriek.

In 2016 startte ik met de studie 'Crossmediale Communicatie' aan de Hogeschool Inholland in Diemen. Ik was praktisch goed opgeleid tijdens de vorige studies. Maar om een volmaakt media-creatief te zijn, moest ik ook theoretisch veel weten over vakken zoals communicatie, marketing, financials en meer. Deze studie duurde 2 jaar.

 

In 2018 behaalde ik mijn diploma voor Communicatie AD aan de Hogeschool Inholland. Daarna besloot ik om mijn passie als filmmaker door te zetten en dit te ondersteunen met de vaardigheden die ik heb opgedaan tijdens de afgelopen studies. 

Zo is Fresh Take Media geboren.

4ead24a2-8b02-4014-87f0-e0c8c576e702_edited.jpg

Gear

 • Sony A7III

 • Gimbal Zhiyun WeeBill Lab

 • Verschillende lensen:
  - Sony Zeiss 24-70mm F4.0
  - Sony 50mm F1.8

 • Adobe Creative Cloud

 • Premiere Pro CC

 • Photoshop CC

 • Illustrator CC

 • Indesign CC

 • After Effects CC

bottom of page